ELCHEN PUOLIMARATON NO. 44

Aamu valkeni taas kerran Elchessä kirkkaana ja lämpöisenä. Sää onkin suosinut tätä tapahtumaa jo vuosia ja jopa ukkospilvet ovat joskus aiemmin kiertäneet starttiviivan vain muutaman kilometrin päästä.

Startti oli tasan klo. 10.00 ja täällä on käytössä myös lähtökarsinat. Tosin niiden valvonta on melko satunnaista, toisin kuin esim. Santa Polassa jossa asiaa väärään lätöpaikkaan ei ole.

Lähtö on leveällä kadulla eikä liiallista ruuhkaa juurikaan pääse syntymään.
Maaliintulijoita oli tänä vuonna mukavasti 2277 kpl. Myös raatobussi on täällä käytössä ja poimii liian hitaat juoksijat armotta kyytiin.
'
Reitti juostaan täysin kovalla alustalla keskustan katuja kierrellen. Sen verran on iso kaupunki että puolikas juostaan käytännössä yhtenä lenkkinä.
Aurinko meni osittain pilven taakse startin jälkeen ja juoksu tapahtui lähes ennätyskelissä.

Hyvin espanjassa kunnioitetaan myös juoksukilpailuja. Kaikki reitin kadut on suljettu autoilta ja poliiseja on jokaisessa risteyksessä valvomassa .

Maalisuoralla on monta kaarta ja kattorakenteita, kuin sisätilassa juoksisi.

Tätä vanhaa massiivista veturia on monet vuodet täällä reitin varrella katseltu ja onhan se vaikuttava näky!

Caffilaisilta juoksu kulki hyvin. Vesa voitti oman sarjansa todella hyvällä ajalla!

Uuno juoksi myös podiumille ollen kolmas!

Hanne oli myös ylivoimainen ykkönen ja voittikin muut naiset vakuuttavalla erolla!
Tämä Elche taitaa olla ainoa kilpailu täälläpäin jossa myös kaikki veteraanisarjojen voittajat saavat rahapalkinnon. 50 euron shekki lämmittää mieltä mukavasti!