09 marraskuuta 2011

SUOLAAAA


Suolajärven ympäri kiertää mukava ulkoilureitti. Kapeahko tie on entinen junanrata, joka on kunnostettu juostavaksi ja pyöräiltäväksi. Järven kiertämisellä saa yli 20km pituisen lenkin.



Melkein kuin Bonnevillen suola-aavikolla olisi. Täällä reilun 5cm paksu suolakerros on vain matalan järven pohjalla, josta se kaavitaan proomuihin ja viedään sataman kautta laivoilla maailmalle, myös suomeen!



Siinä sitä suolaa on! Melkein kuin lunta, jäätä tai jotain muuta valkeaa kiveä. Torreviejan suolatehdas on euroopan suurin ja maailman toiseksi suurin suolantuottaja. Vuosittain tätä laivataan maailmalle jopa miljoona tonnia!



Riku Caffi erehtyi maistamaan suolajärven vettä ja oksensi heti sen pois. Ihmettelee että mikäs tätä lunta nyt oikein vaivaa...



Caffin jäseniä osallistuu säännöllisesti myös rantalentopalloon keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kyllä on mukavaa porukkaa ja huumori lentää pallon kanssa kilpaa!

2 kommenttia:

  1. Suolaa!! Hyvät kuvat, turistilta jää ehkä näkemättä suolakenttä...

    VastaaPoista
  2. Tänään tuli kaksi hiutaletta lunta Kuopiossa ja sisätreenikausi on avattu: maanantaina fressin matolla ja eilen yhteistreenit Kuopiohallissa ja tänään huili-ilta elokuvissa. SantaPolan puolikkaalle on 66 dias ja tuskin maltan odottaa kesälomaan asti että päästään taas kanavan varteen juoksemaan!

    VastaaPoista