23 joulukuuta 2011

LA MATAN JUOKSUPINTA


I was here!



La Matan ranta on kyllä ehdoton suosikkini normi päivälenkillä. Sopivan kovanpehmeä hiekka lähellä vesirajaa on hyvä juosta. Kuumahan tuolla tietty tulee kun auringonsuojaa ei ole, mutta toisaalta merituuli vilvoittaa sopivasti.



Lankkuraittia on rannan alku- ja loppupäässä. Näin joulunpyhinä täällä onkin väljempää kun paikalliset ovat sukuloimassa kuka missäkin.



Supersuuria Joulupukkeja (Papa Noel) on nykyään jokaisen minimarketin ovenpielessä. Hauskaa...



Henkka nautiskeli tällä kertaa BMX:llään rantareissun.



Hiekasta nousee mies joka tulee ja kaappaa....hmmm.... olikohan tästä aiheesta jo leffa tehty...?



Rannan ainoa oikea 3 tähden hotelli on kokenut faceliftin. Rakennus maalattiin vaalean siniseksi ja katolle tuli aurinkopaneelit. Mieletäni se näyttää nykyään isolta kylppäriltä...heh...



Matan ranta alkaa siis Torreviejasta ja päättyy naapurikaupunkiin Guardamariin. Rannan pituus on mukavat 12 km suuntaansa, eli ihan hyvän päiväannoksen tuosta saa kun välillä joutuu oikein hiekassakin tarpoa.
Nuo viimeiset talot ovat oikeita rantataloja, sillä aallot lyövät kovalla kelillä olohuoneen seinään asti.




Cokis on pelastanut monet kerrat matkan jatkumisen. Nyt ei ollut omaa juomavyötä mukana ja paikallisen uimahallin kahviosta saatu tankkaus teki terää.



Guardamarin rantapaseo on miellyttävä. Aurinko paistaa siihen heti noustuaan ja siirtyy talojen taakse iltapäivällä. Iltaisin se onkin sopivasti varjossa polttavalta kuumuudelta. Voisikohan tätä kutsua siis nimellä Playa Levante?



Kaupungilta tulee kutsuvia kävely(juoksu)teitä alas rantaan, joita on vaikea vastustaa!



Torreviejan puolella hiekkadyynipuistossa (tai tuulimyllypuisto) risteilee kivettyjä polkuja. Hyvä juosta ja vaihtoehtoja on paljon.



Torreviejan korkeammat talot alkavat heti rannan lopussa, tai alussa, miten vain haluaa katsoa.


http://www.lamatainformation.com/la-mata/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti