02 joulukuuta 2011

ALICANTE AEROPUERTO


Alicanten lentokenttä on uudistunut täysin. Uusi L:n muotoinen terminaalirakennus on melko selkeä ja avara, kauneudesta ja toimivuudesta voi olla montaa mieltä.
Kauempaa katsottuna se näyttää mielestäni enempi ydinvoimalaitokselta!




Lähestyminen autolla tapahtuu samaa reittiä kuin ennenkin. Vanhat lähes autioituneet parkkipaikat ja tyhjät terminaalirakennukset ohitetaan sujuvasti. Joku mainitsi, että ne tulisivat vain kotimaanliikenteen käyttöön myöhemmin. Kuulin myös, että lähestyminen lentoteitsekin tapahtuu samaa reittiä kuin ennenkin.



P2 kerros eli ylin taso on lähteville lennoille ja siellä voipi pysäköidä 5 minuuttia jättäessään matkalle lähtijät. Sama paikka sopii hyvin myös saapuvien noutamiseen, kunhan pitää huolen ettei parkkeeraa liian kauaa. Varsinainen saapuvien kerros on siis yhtä alempana, mutta sieltä on mielestäni huonompi noutaa lyhytaikaisella pysäköinnillä. Isohko parkkitalo siellä saapuvien kerroksessa on, mutta sen käyttö on hidasta ja hankalaa.



Lähtevien/salidas kerros P2 on avara ja hyvin selkeä. Portit ovat useissa omissa ryhmissään ja tilaa on. Toisaalta tullitarkastuksia on vain yksi kappale aivan rakennuksen vasemmassa päässä.



Saapuvien/llegada kerros on siis P0 kerros. Kansainväliseltä alueelta pääsee pois vain yhdestä portista, jotenka vastaanottajat on helppo kohdata.



Saapuvien kerroksessa P0 on myös taksit odottamassa. Kyyti Torreviejaan maksaa noin 50-60 euroa.



Itse lentokenttärakennus on 3 kerroksinen. Ylin eli lähtevien kerros on P2 ja seuraavana alempana oleva kerros on kuvassa oleva välitasanne P1, josta pääsee parkkihalliin. Saapuvien kerros eli P0 on siintä puoli kerrosta alemmas ja alin kerros P-2 on VAIN turistibussien kerros.
Vieressä olevan parkkitalon kerrokset poikkeavat tästä jaotuksesta.
Siellä kerroksia on peräti 5 kappaletta ja paras kerros parkkeerata on no. 4, josta pääsee kävelytunnelia pitkin suoraan terminaalin P1 välitasanteelle.




Paikallisbussit lähikaupunkeihin lähtevät ylimmän P2 kerroksen päästä (kun ovista tullaan ulos niin oikealla). Myös Torreviejaan pääsee aina parillisina tunteina 08 - 22 ja kyyti keskustan bussiasemalle maksaa vain hieman alle 7,00 euroa. Reitti kulkee pysähtymättä A7 moottoritien kautta ja kestää noin 50 minuuttia.



Kaiken kaikkiaan ylin kerros eli P2 on useimmiten kaikkein tärkein. Sinne saavutaan autolla/taksilla/paikallisbussilla kun lentomatkalle lähdetään. Saavuttuaan lentokoneella Alicanteen, sieltä on myös kätevin samoilla maakulkuneuvoilla jatkaa matkaansa lomakohteeseen.


http://www.alicante-spain.com/alicante_airport.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti