22 helmikuuta 2012

MIKKELIN REISSU


Keskiviikkona oli hyvä päivä lähteä perinteiselle Mikkelin reissulle. Meille on tullut vakiokahvila sieltä pikkukaupungista jossa nautimme cafe con lechet ja cocacolat hyvin usein. Kahvittelulenkki sinne on kohtuullinen eli riippuen reittivalinnasta 22-35km.



Puolet matkasta on takana ja tuttu tunnelma taas pöydissä. Kahvila on hyvin suosittu ja se sijaitsee mukavasti kaupungin keskellä kävelykadulla aurinkoisella paikalla.



Paluumatkaa teimme kanavan viertä juosten. Vakiopaikkamme on myös hedelmätiski siinä keskivaiheilla. Taatusti tuoretta ja makeaa apelsiinia tankkaukseen ja kyllä taas jaksaa. Retu oli tarjoilijana tällä kertaa luotettavalla ja pitkällä kokemuksella!



Tsekkasimme matkan varrella myös yhden lukuisista kasteluvesialtaista. Niissä säilytetään alempana rinteillä olevien appelsiini-, sitruuna- ja mandariinipuiden kasteluvettä kuivalle kaudelle. Altaat ovat melko isoja, suurimmat yli 100x100m ja syvyyttä useampi metri.



Melkein kotinurkilla jo ja loppukirin paikka. Lähiöissä on paljon näitä kumpareita eli hidastustöyssyjä kaahareita varten. Kulttuurissa kun ajetaan usein melkoista haipakkaa.

2 kommenttia: