03 helmikuuta 2012

GUARDAMAR - ROJALES - QUESADA


Aamulla heti auringonnousun jälkeen päivän ensimmäinen lenkki suuntautui luonnonpuistoon. Kylmää oli mutta en uskonut sentään jäätä näkeväni! Pakko myöntää että yöllä oli pakkasta ollut, onneksi ei sentään lunta satanut...



Tämä Rikun noin tunnin perusaamulenkki sujui normaalia nopeammin, sillä ilman viileys oli sopiva pojalle.



Aivan pakko oli tämä rosvojengin kuva laittaa. Juoksuvauhtimme tämän päivän maisemalenkillä oli niin kovaa, että kaikki suojavarusteet olivat tarpeen!



Ensimmäinen tauko pidettiin Guardamarin kukkulalla. Vanha linnoitus on maisemabongarille oiva paikka. Näkymät ovat jokaiseen ilmansuuntaan useampi kymmenen kilometriä.



Tämä tykki sai sympatiamme. En ole varma miksi, mutta se vaan tuntui niin kotoisalta.



Mahtavan kokoinen suihkulähde liikenneympyrässä on varmasti suosikki kesähelteillä.



Lähdimme juoksemaan kohti Orihuelaa joen reunan huoltotiellä. Tämä Guardamarin joki mereltä sisämaahan on todella pitkä ja reissu Orihuelaan tehdäänkin myös lähipäivinä. Vettä näin kuivana aikana joessa ei sanottavasti ole. Espanjan palmuja tappava afrikkalainen kuoriainen tekee ikävää jälkeä syöden oksien juuret ja tappaen kasvun.



Aito ja oikea lammasfarmari tuli myös vastaan joen penkalla. Villavilpereitä oli useampi sata.



Todella rauhallinen paikka joen penger juosta ja voinkin suositella muillekkin.



Espanjassa on paljon näitä "vihreitä ulkoilureittejä" ja opastukset ovat usein todella hyvät ja tarkat.



Juostessa tulee bongattua kaikenlaista. Lasten leikkipaikat ovat täällä usein todella viimeisen päälle tehtyjä, kuten tämäkin Rojaleksessa. Tosin tuo musta alusta on näin suomalaisen makuun ehkä hieman synkkä...



Ruosteiset ja kupariset soittajat ovat suosittuja kaupunkien "musiikki" aukioilla. Nämä veijarit ovat paksua rautaa.



Tää on mun suosikki! Postipojat ja -tytöt surraavat näillä mopoilla ympäri kyliä ja ääni on niin tuttu että sen tunnistaa jo kaukaa.



No baariinhan sitä taas päädyttiin Quesadassa. Täällä näitä riittää ja tankkausta onkin helppo suorittaa näillä maisemalenkeillä. Päivän saldo 33km ja paljon uusia näkymiä ja kokemuksia uusilta alueilta.

1 kommentti:

  1. Moikka;-)))))) Hauska juttu tuo rosvonaamio mä etsin myös kaikki talvikuteet matkalaukusta autotallista ja lenkille rannalle la mataan Duken ja Loren kaa lenkki tehtiin mut naamio vedettin pois jo Guerdemarissa. Eiköhän tuo ilma parane ja pakkaset pakene siperiaan ( toivon täin) terkuin juoksu hirmut

    VastaaPoista