09 joulukuuta 2010

LÄMPÖAALTO


Täällä on hemmotellut lämpöaalto, joka on parhaimmillaan ollut +24-26 astetta. Vielä viikon verran on luvassa moista, mutta sitten taas tilapäisesti lämpömittari painuu todella alas. Pitkän ajan ennusteet lupaavat jopa pakkasasteita muutamaksi yöksi ennen joulua. Parhaimmassa tapauksessa saamme lunta jos hyvin käy. Tosin kukaan tuntemani ihminen ei ole täällä vielä lunta nähnyt, mutta ei ole ilmastokaan kuin ennen.
Tänään kävimme aamupäivällä taas urheilukentän radalla kiihdyttelemässä. Kyllä oli antoisaa taas antaa vauhdin hurmaa jaloille ja aivoille. Teimme useita 100m vetoja 200m palautuksilla. Toivottavasti näistäkin oli taas hyötyä kun ensi sunnuntaina on vuorossa Torrepachecon puolimaraton vuorossa. Kentällä oli perinteisesti hyvin tilaa ennen kuin koululaiset tulevat yleensä puolen päivän jälkeen.

Rannat kaikuvat tyhjyyttään vaikka esim. meille suomalaisille lämpöä riittää aivan mainiosti. Toki kesälomakuukaudet ovat menneet täälläkin ja kesäisin turismista elävä rannikko rauhoittuu syyskuun jälkeen huomattavasti.
Toki tuolla keskikaupungin pikkurannoilla riittää auringonottajia ja jopa uimareita.

Rikulla on kavereita riittänyt. Ne koirat, jotka vapaana täällä liikkuvat ovat hyvin sosiaalisia. Sitten taasen ne joita tiukasti hihnassa pidetään lienevät enempi vahteja ja eipä paljoa kannata lähestyä.

http://tiempo.meteored.com/prediccion_para-Torrevieja-Alicante-Espana-Europa-.html

1 kommentti:

  1. Onneksi sinulla on se lumikola matkassa, jos sattuu niitä lumisateita tulemaan.
    Pitäkää ne pakkasyöt pois, että sitten myöhemmin ilmoja piisaa.
    Mulla 2 kuukautta Torreen tuloon, ja on jo pakkaskiintiöt siinä vaiheessa täynnä.
    Tänään -27 astetta.

    VastaaPoista