20 marraskuuta 2010

KOTIRANTA


Ehdoton suosikkini on tämä linnanrakentajakaveri. 24/7/31/365 hän jaksaa rakentaa ja korjailla luomustaan. Pitää myöntää että hieno on! Minkä suurenmoisen rakentajan/arkkitehdin maailma menettääkään hänessä. Melkoinen sissi on kyseessä kun alunperin luulin hänen asuvan linnansa vieressä olevan varjon alla. Totuus selvisi kuitenkin joku aika sitten, että kaveri asuukin pakettiautossa nurkan takana.
Huomatkaa valtavat lumikasat taustalla!


Näitä kuntohärpäkkeitä on useissa eri väreissä ja kokoonpanoissa. Ajatus on varmasti hyvä, mutta yllättävän moni niistä on joko yksinkertaisesti ruostunut rikki tai vain kaatunut puutteellisen perustan vuoksi.


Tutun näköinen Molokki!
Hyvin on vientiponnistelut tuottaneet tulosta, sillä näitä suomalaisia syväkeräysjärjestelmiä on kaupungissa useita. Tosin työsarkaa vielä riittäisi, jotta kaupungin tuhannet muut jätteiden keräyspisteet saisi suomalaisen laatujärjestelmän espanjalaisen avoimen ja tuulella pitkin ympäristöä levittävien roskien keräyssäiliöiden tilalle.


Viimeiset JÄTTIPUTKET odottavat asennusta aivan rannan tuntumassa. Kyseessä on EU:n tukema (n.250 milj. euroa) vesilaitosprojekti, joka tekee merivedestä juomakelpoista vettä. Monopoli vedenjakelussa näillä seuduilla on Iberdrolalla, joka tuottaa juomaveden kaukaa Kataloniasta asti putkia myöten. Tämä paikallinen hanke on poliittisesti hieman vastatuulessa ja jää nähtäväksi, käynnistyykö vesilaitos koskaan ja jos se niin tekee, niin meneekö "makea" vesi lopulta appelsiiniviljelmille.

Niin, tulihan sitä tänäänkin taas hieman kuntoiltua. Aamulla 10.00 oltiin Janin ja Josen kanssa järvien välissä tunnin kevyellä lenkillä. Iltapäivällä lätkittiin pari tuntia lentistä ja päälle sitten nelisen tuntia rikulenkkiä ihan vain kävellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti