19 tammikuuta 2015

SANTA POLA 2015

 Santa Polan aamu valkeni puolipilvisenä ja hieman viileänä tänä vuonna. Tosin huomattavasti lämpöisempänä kuin viime talvena onneksi. 
Tähän puolimaratoniin on panostettu huomattavasti niin liikenteenohjauksen kuin espanjan punaisenristinkin puolesta. Onhan mukana lähes 10.000 juoksijaa ja kaikkea voi sattua.

 Tämä on ainoa juoksutapahtuma Alicanten seudulla jossa on myös lähtökarsinat.

 Startti ja maali ovat rantakadulla ja leveyttä on riittävästi. Olkoonkin että muutaman sadan metrin jälkeen juoksukaista kapenee ajoittain melko ahtaaksi.

 Aurinko helli tällä kertaa suurimman osan ajasta eikä merituulikaan haitannut menoa.

 Rantapaseo on mukava osuus meren ja talojen välissä.

Täällä kilpailuissa on poikkeuksetta hyvä kannustus ja Santa Pola menee siinä vielä pidemmälle. Käytännössä koko reitin varrella oli ihmisiä, välillä jopa ruuhkaksi asti.

 Juottopisteet olivat n. 5km välein ja pulloveden lisäksi oli tarjolla myös kokista. Se teki asfaltista ehkä hieman liukkaan..

 Lähtö on tapahtunut. Melkoinen massa juoksijoita vyöryi yhteislähdöllä pikkukaupungin kaduille.

Reitti on todella tasainen ja ennätysjuoksukelpoinen. Tällä kertaa voittaja tekikin tapahtuman uuden reittiennätyksen, joka oli vain muutaman sekunnin yli tunnin.
Caffilaiset saivat kaksi viidettä sijaa täällä. Sen verran kovatasoinen kilpailu on oikeiden rahapalkintojen takia että huippujuoksijoita tulee kauempaakin.

Tulokset: http://www.chiplevante.net/2015MMSANTAPOLA/CLASIFICACIONES.ASP

1 kommentti:

  1. On kyllä karmean kova taso kun Matti Rauman 1.10 ajalla on irronnut vasta 20. sija general-kilpailussa.

    VastaaPoista