23 lokakuuta 2012

PALAUTTELUA SUOLAJÄRVESSÄ



  
Näissä kasoissa ei sitten ole lunta vaan suolaa! Vuosittain Torreviejasta rahdataan yli miljoona tonnia tätä järven pohjasta nostettua suolaa ympäri maailman. Nuo suolajärvet antavat seudulle terveellisen mikroilmaston joka helpottaa hengitystä.
 


 
Järven punainen väri on merkki hyvästä suolapitoisuudesta joka on parhaimmillaan 35-40 %.
Torreviejan suolajärvien suolaisuus on samalla tasolla kuin kuuluisassa Kuolleessa meressä. Tuolla ei todellakaan asu mitään bakteeria isompaa eliötä.
 
 
 
Suositeltava kerta-annos tai kertakellunta on 20 minuuttia. Toki ihmisen kehoon imeytyy tuota suolaa ja se saattaakin aiheuttaa pahoinvointia liikaa nautittuna.
 

Mittasimme punertavan suoalaisen veden ominaispainoa ja tulimme siihen tulokseen, että se painaa esim. tuossa kuuden litran astiassa yli kilon verran enemmän kuin tavallinen juomavesi.
Kyllä oli rentouttavaa kelluntaa ja varsinkin kun ilman lämpötila oli tänään peräti +25 astetta!

2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa kellua. Meilläkin on tuommosta valkoista maassa, ei nyt ihan kasoissa ja ei taatusti ole suolaa. Nauttikaa nyt lämmöstä ja valmistautukaa seuraavaan kisaan, minä ruppeen lämmittämmään uunia.

    VastaaPoista
  2. Meillä on asteissa päästy vasta hiukan yli kymmenen, niin siis miinuksia. Valkoista väriä on vain vähän, traktorit ajaa kyllä hiihtoreitille viimetalvista.. Loppuviikosta pääsee jo hiihtämään..
    Mutta en mää tykkää talvesta..

    VastaaPoista