05 helmikuuta 2013

VASTATUULTA 90%


Tiistain rasti oli käydä etsimässä Murcian uusi lentokenttä ja tarkistaa oliko kaikki portit ja esteet poistettu kanavan varrelta loppupäätä kohden. Matkaa pyöräreissulle tuli 103km keskivauhdilla 2.50/km.



Tuttu kotivuoremme Gazebo Gordo oli matkan varrella ja vielä tallella. Jos pohjoisrinteen malminlouhinta jatkuu samalla vauhdilla niin arviolta kolmensadan vuoden päästä tässä on tasaista peltoa...



Pidimme venyttely- ja tankkaustaukoja noin 30km välein. Maaseudun rauhassa ja lannan hajussa ne olivat virkistävä kokemus.



Kaikkea voi täällä matkalla sattua kuten tämä 374 lampaan katras joka kopsutteli vastaan koko tien leveydeltä.



Tässä on kastelukanavan päätepiste Cartagenan liepeillä. Viimeiset vesimassat päätyvät takana olevaan altaaseen virrattuaan noin 70km Murcian vuoristosta läpi viljelysseutujen.



Tyytyväiset caffilaiset olivat polkeneet 51km vastatuuleen odottaen paluumatkan olevan pelkkää myötätuulta. Toisin kävi, sillä tuuli oli kääntynyt päivän mittaan ja seuraavat 40km oli taas vastatuulta... arghhhh....



Seudun ainoa rautatie kulkee Cartagenan öljysatamasta ja kaupungilta sisämaahan aina Madridiin asti. Tämä rannikko-osuus on vain dieselvetureille.



Pari kilometriä pitkä tuulikanjoni matkan keskivaiheilla oli menomatkalla ja paluumatkalla siis vastatuulta. Mutta maisemat olivat kiehtovat.



Vielä yksi este oli kierrettävä pyörää kantaen. Espanjahan on tunnettu porttien ja aitojen maana, niitä täällä riittää loputtomiin!



Matka Murcian maaseudun läpi on kiehtova. Esteitä kanavan varrella oli siis yksi lammaskatras, kaksi rautaporttia jotka pystyi onneksi kiertämään pyörää kantaen kanavan reunalla sekä yksi paikallistien ylitys pyörää nostaen normaalin reunakaiteen ylitse.
Murcian uutta myöhemmin tänä vuonna avattavaa Corveran lentokenttää emme löytäneet!

http://www.aeropuertointernacionaldemurcia.com/es/

2 kommenttia:

  1. No kylläpä on kovat tuulet siellä ! Sekä pyöräilijöiltä että edellisen päivän juoksijoilta on tukkakin lähtenyt :)

    Täällä hämärtää koko päivän edelleen.

    t: Veterano

    VastaaPoista
  2. Ihmettelen vain miten että nukahtaneet, vaikka niitä lampaita riitti laskea ihan pitemmäksi aikaa.

    VastaaPoista