22 maaliskuuta 2010

NYT SE ALCOI 21.3.2010






Onkohan ihmisen elämä pelkkää ylämäkeä!
Lyhyen (3v.) juoksijanurani eksoottisin kokemus tuli 21.3. Alcoyn (Alcoi) ylämäkijuoksussa!
Päivä alkoi sateisena ja melkein peruin lähtöni tuonne vuoristoon 120km ajomatkan takia. Tietöistä johtuen ajoin oikean liittymän ohitse ja sain 70km ylimääräistä menomatkalle ollen noutamassa juoksunumeroa 10.53 eli 7 minuuttia ennen starttia...
Kaupunki on pelkkää ylä- ja alamäkeä ja hapotin itseni jo autolta starttipaikalle kiirehtiessä.
Reilut 500 juoksijaa starttasi urheilukentän mondolta tihkusateessa +9 asteessa ja sulloi itsensä pienestä portista ulos ja minneppä muuallekkaan kuin ylämäkeen.
Ensimmäiset 5km oli lämmittelyä nousun ollessa vain 100m mutta sitten alkoi pudotuspeli ja loput 3km oli nousua reilut 300m.
Loputon serpentiinitiestö ylös maaliin pisti etukenossa hiippailijat koville ja vauhdit tippuivat yli minuutin tasaisella juostusta. Oltiin todellakin "räkä poskella" kun keuhkot huusi happea ja reisissä kivisti!
Huipulla, yli 1km korkeudella satoikin sitten jo räntää ja maisemien katselu hotellin terassilta jäi vilkaisuksi kiirehtiessä lämpöiseen bussiin, joka vei juoksijat alas lähtöpaikalle.
Päätin välittömästi maaliviivan ylitettyäni etten enään ikinä juokse ylämäkeen ja varsinkaan tähän hotelliin! Autolla tulen maisemat katselemaan ja herkut nauttimaan! Hmmm... toisaalta vuoden päästä voin olla eri mieltä....
Mikä saa minut juoksemaan räntäsateessa jyrkkää ylämäkeä voimieni rajoilla ja ajamaan 310km vesisateessa päästäkseni tämän tekemään?
Nooooh....... tuohon on helppo vastata!

http://atletismoalcoy.blogspot.com/

1 kommentti:

  1. Onnea uudelle Finlandia Clubille!
    Terveelliset elintavat ja liikunta. MAHTAVAA!!

    VastaaPoista